Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, 7 dec. 2019 te Alkmaar

11-12-2019

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, 7 dec. 2019 te Alkmaar, door Mitchel

Na een vrij weekend te hebben gehad mochten we nu weer van start in Alkmaar. We reden als tweede van de avond, na de beloften dames. We zagen toen al dat het ijs snel aansloeg en stroef werd.Ik kon in het begin van de wedstrijd goed van voren zitten en meteen met de eerste uitlooppoging mee. Maar dat liep op niks uit. Daarna volgden Johan en Maarten een aantal keer in de aanval. Zo ging het tot aan  ongeveer helft van de wedstrijd.
Daarna reed een grote groep weg. Dus ik ging ook in de aanval, moest wel nog een gat dichten maar dat lukte. Op dat moment begon de wedstrijd pas echt. Het peloton werd op een lint getrokken, want we mochten niet wegkomen. Helaas moest Jerry daardoor de strijd staken. En ook het peloton kwam terug. En we vielen stil.

 

 

Met meteen weer een aanval van elf man met Maarten daarbij. Die pakten een ronden. En ook wat rust in het peloton, want we gingen ons klaar maken voor de eind sprint. Johan en ik kwamen niet echt naar voren. Johan werd 35ste en ik 29ste.


Maarten reed door met de andere elf mannen. Waarbij Cas van Trierum direct weg reed met later achter zich aan Maikel Stam. Die de wedstrijd won. Derde werd Michael Groot. De rest van de groep sprinten voor plek 4. Maarten sprinte naar een mooie 9de plek.

De volgende wedstrijd is in Utrecht een doorstroom wedstrijd. Jerry, Johan en Maarten starten bij de Beloften . Dus hopen op een mooie top 10 plek.
Ik mag dit keer bij de Top divisie starten, hopen dat ik hem kan uit rijden.

terug naar het overzicht