Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, 8 dec. 2018, te Alkmaar

09-12-2018

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, Alkmaar 8 dec. 2018, door Maarten 

Twee weken geleden was de Trachitol Trophy de laatste landelijke wedstrijd. Het vrije weekend van vorige week stond voor veel topdivisierijders in het teken van een lekker weekje fietsen. Jerrie had zich in het Sinterklaasweekend nog wel gewaagd aan het Zuid-Hollands Kampioenschap. Helaas kon hij zijn vorm van de Trachitol Trophy niet doortrekken en kon hij geen potten breken op het ZHK.

Voor hem nu dus weer een nieuwe kans in Alkmaar. Omdat het een doorstroomwedstrijd was en Mitchel bij de eerste 20 in de ranking stond, betekende dit dat hij op zijn thuisbaan bij de Top divisie mocht starten.

Jerrie, Tom en ik hadden een mooie kans op een goede uitslag omdat de eerste twintig rijders bij de Top div. meededen.

Helaas misten we de eerste slag. Vier rijders, waaronder twee van Ormer ICTmee reden, lapten het peloton. De wedstrijd zat hierna een beetje op slot, omdat Ormer de wedstrijd probeerde te controleren. Dit lukte hen echter niet de gehele wedstrijd. Op een gegeven moment reed er nog een tweetal weg uit een groepje waarbij ikzelf ook bij zat. Toen er even geen gang meer in het peloton zat wisten zij na een lange strijd uiteindelijk ook de aansluiting met het peloton te maken.
Op dat moment reed er weer groepje met onder andere Tom en twee rijders die al een rondje hadden weg uit het peloton. Zij wisten vrij snel ook de aansluiting te vinden. De zware wedstrijd eiste vele slachtoffers, ook Jerrie kon het op een gegeven moment niet meer bolwerken en moest de strijd staken.
Tom moest in de finale helaas het groepje rijders met 1 ronde voorsprong laten gaan waardoor hij niet meer om de derde plaats mee kon strijden. Toch hield hij een mooie zevende plaats over aan zijn aanval.

Ikzelf wist twee ronden voor de finish van het peloton weg te rijden en kon met een 12de plaats zo net voor het peloton finishen.

Maarten doet een poging om van het sprintende peloton los te komen.

De wedstrijd werd gewonnen door Philip Due Schmidt die in de finale Michael Stam van zich af wist te schudden, Wabe de Rooij werd derde. 

Mitch reed dapper mee tussen de Top div. rijders. Op een gegeven moment maakte hij zelfs even aanstalten om weg te rijden waardoor hij nog even werd omgeroepen, wedstrijd geslaagd! Het hoge tempo van het peloton zorgde ervoor dat hij na 59 rondes de strijd moest staken.

 

Volgende week weer een nieuwe kans in Den Haag.

terug naar het overzicht