Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, Top Divisie, 8 dec. 2018, te Alkmaar

13-12-2018

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, Top Divisie, Alkmaar 8 dec. 2018, door Mitchel.

Na een weekend vrij te zijn geweest van wedstrijden moesten we dit keer in Alkmaar rijden. Voor mij een thuis wedstrijd. Maar dit was geen normale Cup wedstrijd maar een doorstroom wedstrijd en doordat ik bij de eerste 20 van het ranking klassement sta mocht ik bij de A's starten. Ik hoopte een 50 rondes mee te rijden met het A peloton.

We moesten als laatste van de avond rijden onder zware omstandigheden warm, veel wind en heel slecht ijs.We stonden met 69 rijders aan de start. Meteen bij het startschot probeerde ik redelijk van voren te zitten en dat lukte de eerste paar rondes. En het tempo lag ook gelijk een stukje hoger dan bij de B's. Ik merkte al snel dat je niet aan de binnen kant van de baan moest rijden vanwege de wind. Ik probeerde dus zoveel mogelijk de buitenste rij te rijden en dat lukte wel aardig. 

Mitchel aan kop van het peloton.

Door dat het tempo continu hoog lag en zonder rust moment, moesten er al gauw een paar A en B rijders van af. En daardoor kwam ik achterin te rijden en bij ronde 60 viel er een klein gaatje met degene voor me en stapte ik af. Ondanks dat ik uit de wedstrijd ben gestapt, ben ik tevreden, omdat ik heb gehaald wat ik hoopte.

 

De  volgende wedstrijd is in Den Haag en dat is weer een normale Cup wedstrijd.

 

 

terug naar het overzicht