Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 7, 14 dec. 2019 te Utrecht

16-12-2019

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 7, 14 dec. 2019 te Utrecht, door Jerrie

Deze zaterdag staat de 2de wedstrijd in Utrecht op het programma. Onlangs waren we hier met de 2de etappe van de vierdaagse voor een wedstrijd over 80 ronden. Vandaag mogen we weer los voor 100 ronden.

We staan met zijn drieën aan de start bij de beloften, aangezien het de eerste doorstroomwedstrijd van het seizoen is. Mitchel staat dus hoog genoeg in de ranking om mee te mogen doen bij de A’s.

De top 20 uit de ranking rijden dus bij de A’s en enkele talentvolle regiorijders rijden bij ons mee. In het begin zorgt dit voor een zenuwachtige wedstrijd met enkele ontsnappingen maar ook meerdere valpartijen, gelukkig blijven Johan, Maarten en Jerrie overeind.

Iets voor half koers komt Johan terug in het peloton na een aanval, voor Maarten het teken om mee te springen er ontstaat een groep van 7 man die ronden lang 100/150 meter voor het peloton rijden. Het grote peloton, 80 rijders is helemaal op een lint om de kopgroep terug te grijpen, maar zij rijden stug door.
Zodra het peloton iets stil valt wordt de voorsprong snel groter en heeft Maarten wederom een rondje voorsprong met 6 andere B-rijders. De rest van de koers is vrij gesloten, Johan houdt Maarten uit de wind en rijdt waar nodig gaten dicht. Heel even lijkt het erop dat Maarten nog voor een 2de rondje voorsprong gaat, maar die aanval wordt toch terug gepakt.

Op 10 ronden voor het einde mag het peloton afsprinten, Jerrie en Johan finishen allebei achterin het peloton. Maarten zit attent van voren bij de andere koplopers. In de laatste 10 ronden probeert Maarten nog enkele keren aan te vallen, maar alles wordt helaas bij elkaar gehouden. Dat wordt dus sprinten!

In de sprint van de kopgroep finisht Maarten als 5de!
Mark Prinsen wint de wedstrijd voor Gabrielle Galli en Pijke Steenhuis.

 

De volgende wedstrijd is a.s. Dinsdag op Flevonice in Biddinghuizen. Houdt de site van de KNSB en van Flevonice goed in de gaten of het doorgaat, vanwege de weersomstandigheden.

terug naar het overzicht