Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 7, 15 dec. 2018 te Den Haag

18-12-2018

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 7, 15 dec. 2018 te Den Haag, door Jerrie

Alweer de 7de wedstrijd voor de KPN Cup stond vandaag op het programma. In Den Haag, dit betekent een thuiswedstrijd voor mij, Maarten en Tom. Het is koud en er dreigt sneeuw te vallen vanavond waardoor het winddoek in de Uithof open staat en de wind vrij spel heeft tijdens de wedstrijd.

Met 65 man aan de start, beginnen we om 17:45 u weer voor 100 rondjes. Het ijs glijd erg goed, al raken de bochten door het harde ijs snel uitgetrapt en zitten er enkele scheuren in. Tom gaf van te voren aan zich niet helemaal lekker te voelen, maar schuift in het begin van de wedstrijd nog goed mee met enkele kopgroepjes. Wanneer de koers echt los barst blijkt inderdaad dat hij vandaag niet fit genoeg is en moet helaas de koers verlaten.

Mitchel, Maarten en ik zijn dan nog in koers. Mitchel is onderweg al gevallen maar kwam knap weer terug in het peloton. Ik heb goede benen en zit meer van voren dan normaal, eindelijk heb ik het gevoel dat ik een beetje mee kan gaan doen voor in de koers.
Dat het voorin dringen is ondervind ik ook, er wordt veel van plaats gewisseld, maar continu weet ik weer een plekje te veroveren. Tot een andere rijder zich voor mij er tussen wil voegen en we met elkaar in de clinch raken, onze schaatsen raken elkaar en ik ga onderuit. Er vallen nog 3 andere rijders over mij heen. Ik probeer snel op te staan, maar de aansluiting met het peloton is verloren. Ik rijd nog enkele ronden door, maar moet na 77 ronden de wedstrijd verlaten omdat het peloton in mijn rug zit.

 

Maarten en Mitchel handhaven zich goed in de wedstrijd en weten een goede positie te veroveren voor de pelotonsprint. Er is inmiddels een groep van 16 man rond gegaan. In de pelotonsprint worden Michtel en Maarten respectievelijk 24ste en 26ste

De kop van de wedstrijd mag uit gaan maken wie de wedstrijd in Den Haag gaat winnen. Hier rijden alle sterke jongens van het klassement en die geven elkaar geen ruimte waardoor zij gaan sprinten voor de winst. De sprint wordt gewonnen door Ruud Slagter voor Leander van der Geest en Casper de Gier.

 

Volgende week weer nieuwe kansen, dan starten we om 17:45 u voor 100 ronden in Breda.

 

Tot dan.

terug naar het overzicht