Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 8, 22 dec. 2018 te Breda

28-12-2018

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 8, 22 dec. 2018 te Breda, door Maarten

Enkele weken eerder waren we ook al in Breda tijdens de Trachitol Trophy, nu kwamen we echter terug voor een reguliere KPN Cup marathon. Er werd een paar keer stevig doorgetrokken, sommige groepen wisten zich af te splitsen van het peloton. Mitchel zat een paar keer goed mee, maar op het moment dat de definitieve kopgroep zich afscheidde, zaten we als ploeg helaas weer niet mee. Hier baalde ik van, maar op het moment kon ik gewoon niet mee, omdat ik nog onvoldoende hersteld was van een eerdere poging.

Uiteindelijk sprongen nog een paar rijders naar de kopgroep toe, onder andere een indrukwekkende Casper de Gier wist de oversteek te maken naar de kopgroep. Het wil nog wel eens voorkomen dat wanneer de kopgroep de aansluiting met het peloton heeft, het een beetje stil valt. Helaas was dit dit keer niet het geval, zo bleef ik in de chasse patate met enkele andere rijders, 100 meter voor het peloton.
De gang werd er namelijk goed in gehouden door rijders van Bouwpartners die wilde voorkomen dat Leander van der Geest ook een ronde zou pakken. Hiervoor was mijn poging gedoemd te mislukken en werden we uiteindelijk teruggepakt. Mitchel wist nog een redelijke sprint te rijden en zo wat rankingpunten en punten voor het ploegenklassement te pakken.

Tom, Jerrie en ik eindigde allen buiten de top 40. Een wat magere wedstrijd van ons als Marinoploeg, maar er komen nog genoeg kansen dit seizoen. De wedstrijd werd gewonnen door Casper de Gier voor Leander van der Geest en Merijn Scheperkamp.

terug naar het overzicht