Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 9, 5 jan. 2019, te Tilburg

07-01-2019

 Wedstrijdverslag,  KPN Marathon Cup 9, 5 jan. 2019, te Tilburg, door Maarten 

Voor KPN Cup 9 mochten we afreizen naar Tilburg. Het betekende alweer de tweede marathon van 2019, na het NK op Nieuwjaarsdag. Ondanks dat de eerste doorstroomwedstrijd nog niet zo heel lang geleden was, was er nu al weer eentje. Mitchel mocht net als in Alkmaar weer bij de A's starten.

Wij stonden gewoon met drie man sterk aan de start. Er werd veel aangevallen tijdens de wedstrijd, maar geen enkele groep lukte het om uit de greep van het peloton te blijven. Ik zat er een aantal keren bij, en verwachtte een paar keer dat dit de slag was die rond zou gaan. Het mocht helaas niet zo zijn. Op een moment zaten er met Jerrie en mij zelfs even twee mensen in een vooruitgeschoven groep, maar ook die groep ging niet rond.

Tom beleefde helaas geen goede dag, een kapotte veer en een blessure overgehouden aan het NK zorgde ervoor dat hij veelal achterin het peloton zat. Op het einde probeerde hij toch nog naar voren te schuiven, maar echt mee sprinten voor plaats 6 zat er niet meer in.

Tegen het einde van de wedstrijd wist er namelijk toch nog een groepje van vijf man rond te gaan. Mij lukte het ook niet echt om mee te sprinten, ik eindigde als 17de, Jerrie als 37ste en Tom als 43ste.

De wedstrijd werd gewonnen door Wabe de Rooij, die Rienk Engele en Gijs Verduijn, een C-rijder achter zich wist te houden.


Volgende week mogen we ons opmaken voor een snelle wedstrijd in Thialf.

 

 

 

terug naar het overzicht