Wedstrijdverslag, KPN Marathon Vierdaagse Finale, 18 dec. 2016, te Alkmaar

20-12-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Vierdaagse Finale, 18 dec. 2016, te Alkmaar, door Marjo

Vandaag was het de beurt aan Alkmaar. Om 13.15 uur stonden er 54 rijders aan de start, dus helaas weer een aantal minder dan de voogaande dagen. Van onze ploeg alleen Mitchel, Maarten nog steeds ziek en Roy heeft helaas een terugslag.

Nu ging men voorzichtiger van start, ook al omdat er 100 ronden gereden moesten worden i.p.v 70 de voorgaande wedstrijden. En je duidelijk kon merken dat 4 dagen achter elkaar voor heel wat rijders wat te veel is.

Er waren een aantal uitlooppogingen van verschillende rijders, maar die werden teniet gedaan. Uiteindelijk lukte het 10 rijders toch een ronde te pakken, zonder de klassements leider Bart Hoolwerf, die al 3 wedstrijden had gewonnen.

Mitchel kon dit keer aardig meekomen en zat zelfs af en toe goed voorin het peloton.

Mitchel op zijn thuisbaan "de Meent" in Alkmaar, tijdens de finale.

 

Op 10 ronden voor het einde moest het peloton afsprinten en op dat moment zag het er voor MItchel goed uit. Maar helaas verloor hij in de laatste bocht voor de finish toch een aantal plekken omdat hin bijna viel.

Maar toch finishte hij op plek 32 wat hem nog een aantal rankingpunten opleverde.
Bart Hoolwerf wist de sprint van het peloton te winnen, waardoor hij de eind overwinnaar van de 4 Daagse is geworden. De dagoverwinning ging naar Remon Vos met op plek 2 Max van Boxel en op 3 Sjors van der Meer.


Woensdag 21 dec. is er een wedstrijd op Flevonice in Biddinghuizen.  


terug naar het overzicht