Wedstrijdverslag KPN NK, Enschede 1 jan. 2020, te Enschede

04-01-2020

Wedstrijdverslag KPN NK, Enschede 1 jan. 2020, te Enschede door Mitchel

Op de eerste dag van het nieuwe jaar stond weer traditie getrouw het NK op het programma. Johan, Maarten en ik hadden ons geplaatst voor het NK bij de A- rijders, omdat we bij de eerste 20 niet neo- senioren zaten. Dus voor ons zat er een zware wedstrijd aan te komen. Jerry had zich helaas niet weten te plaatsen. We moesten als vierde en laatste van de dag. Dus het ijs was al aardig slecht voor dat wij van start gingen. 

Na een tijd moeten wachten bij de start door de voorstel ronden, konden we eindelijk vertrekken. De eerste paar ronden zat er een redelijk tempo in, maar geen aanvallen. Maar dat was ook echt maar een paar ronden. Want al snel kwamen de eerste aanvallen. Die werden allemaal snel dicht gereden door AB vakwerk en het tempo bleef ook door die ploeg de gehele wedstrijd hoog gehouden.
Het was al snel duidelijk dat hun een eindsprint wilden. Maar de rest van het peloton niet. Er waren continu aanvallen maar die draaiden op niks uit. Daardoor was het tempo wel hoog maar wisselvallig. En door het slechte ijs kreeg ik al snel last van mijn rug en doordat ik steeds achterin het peloton zat het al snel moeilijk en moest stoppen net voor het midden van de wedstrijd.

Maarten ging een stuk beter in de wedstrijd, maar ook vaak achterin. En reed een stuk verder in de wedstrijd. Johan reed ook goed mee en zat lekker in het midden van het peloton en schoof ook continu naar voren. Maar moest helaas ook opgeven.

De wedstrijd draaide uit op een eindsprint en werd gewonnen door Gary Hekman. Kort daarop zaten Sjoerd den Hertog en Arjan Stroetinga.

De volgende wedstrijd is al over 3 dagen in Heerenveen. Veel herstel tijd hebben we niet, Dus hopen dat we weer fris aan de start staan. De volgende wedstrijd is ook een doorstroom wedstrijd Jerry, Johan en Maarten starten bij de beloften en ik mag het weer bij de A proberen hopelijk gaat  het beter dan deze keer.

 

terug naar het overzicht