Wedstrijdverslag, KPN NK Marathon Neo-senioren, 1 jan. 2017, te Heerenveen, door Mitchel

04-01-2017

Wedstrijdverslag, KPN NK Marathon Neo-senioren, 1 januari 2017 te Heerenveen, door Mitchel

Zondag reden we het NK Neo – Senioren in Heereveen. Ik stond als enige aan de start van de ploeg want Maarten en Roy zijn geen Neo – Senioren meer. Het beloofde een snelle wedstrijd te worden want we hadden goed ijs.

Bij de start, we waren met 53 rijders waaronder ook C-rijders, zat het tempo er goed in. Maar in het peloton waren gelijk al een paar valpartijen waaronder een ernstig maar de wedstrijd werd niet stil gelegd. Er waren continu uitloop pogingen en zo bleef het tempo zeer hoog. Daardoor vielen er al in het begin veel mensen uit.

Ongeveer in het midden van de wedstrijd reed er een groep weg 2 en later 7 man. In het begin reden ze met moeite weg maar toen ze honderd meter hadden was het bekeken. Want het peloton viel stil en hadden de negen man al snel een ronde voorsprong. Daarna werd het tempo zo hoog gehouden dat niemand meer kon wegrijden voor een ronde voorsprong.

Het peloton was op dat moment nog maar 31 man waarvan er uiteindelijk 12 een ronde hadden weten te pakken. Bij ronde elf moest het peloton afsprinten maar op dat moment zat ik maar op plek 25 en kon niet echt meer sprinten. Gelukkig kon ik nog een man voorbij en werd 24ste.

De kopgroep reed verder maar viel gelijk uit elkaar want Jesse Vriend en Danny Stam waren weg gereden. En de rest van de groep kon er niet meer bij komen. Alleen Niels Overvoorde kon nog bij Jesse Vriend komen en in de eindsprint er voorbij rijden en won het NK. Jesse Vriend werd tweede en Danny Stam werd derde.

 

Volgende week staat er weer een normale wedstrijd op het Programma in Eindhoven. Daar staan we alle drie weer aan de start.

terug naar het overzicht