Wedstrijdverslag, KPN Open NK Natuurijs, 25 januari 2020, Weissensee , Oostenrijk,

28-01-2020

Wedstrijdverslag, KPN Open NK Natuurijs, 25 januari 2020, Weissensee , Oostenrijk, door Jerrie

Na de wedstrijd van afgelopen donderdag besluit Mitchel zijn rug vandaag te sparen en niet van start te gaan bij het ONK. Hij richt zijn pijlen op de wedstrijd van maandag en de Alternatieve Elfstedentocht van woensdag. 

Johan, Maarten en Jerrie komen iets voor 6 u hun bed uit om wat te eten en alles bij elkaar te rapen voor de wedstrijd over 150 km die om 08:00 u start. De voeding voor tijdens de wedstrijd is de avond van te voren al voorbereid wat weer werk’ s morgens scheelt.

Maarten in het peloton, het is intussen gaan sneeuwen wat het nog moeilijker maakt

Iets voor 8 u. staan we opgesteld voor de start met ruim 100 man. Er wordt een strak tempo gereden de eerste ronden, maar er komen geen groepjes echt weg. Johan valt in de eerste ronde, maar weet knap snel terug te komen. Jerrie zit beter in de koers dan donderdag en zit goed van voren in de eerste kilometers.
Maarten houdt zich rustig en spaart zoveel mogelijk energie. Na ± 50 km begint het langzaamaan te sneeuwen en begint het vrij behoorlijk te waaien. Met tegenwind probeert iedereen zoveel mogelijk te schuilen en voor de wind wordt er stevig doorgereden. Na 70 km moet Jerrie het peloton laten gaan, Johan verlaat iets later het peloton. Johan rijdt nog door tot 80km en Jerrie maakt nog een rondje extra af en rijdt 90 km. 

Jerrie kan het niet bijhouden en zal later uit de wedstrijd stappen

Ondertussen zit Maarten nog steeds in het peloton in de finale ontsnapt Jouke Hoogeveen solo uit het peloton. Hij rijdt 2 ronden solo en wordt Nederlands Kampioen een minuut voor Gary Hekman en Mart Bruggink. In de finale breekt het peloton nog in twee stukken, samen met slechts 3 andere B-rijders zit Maarten in de voorste helft en finisht knap als 21ste!

Maarten is als enige over gebleven in het peloton, na toch wel een zware wedstrijd

Op naar Grand Prix 2 maandag over 60km

terug naar het overzicht