Wedstrijdverslag, KPN Vierdaagse 1, 15 dec. 2016, Leeuwarden

18-12-2016

Wedstrijdverslag, KPN Vierdaagse 1, 15 dec. 2016, Leeuwarden, door Mitchel.

Donderdag stond de eerste marathon van de vierdaagse op het programma in Leeuwarden. Het beloofde een snelle marathon te worden want er werden maar 70 rondes gereden, iedereen was nog fit en er lag prima ijs. Helaas kon Maarten deze vierdaagse niet starten vanwege ziekte en Roy was er niet want hij kon geen vrij krijgen.

We stonden met vijfenzeventig man aan de start van de wedstrijd en gelijk met het horen van het startschot kwam de ploeg uit Amsterdam op kop. Meteen werd het tempo zo hoog gelegd dat het hele peloton op een lint werd getrokken en dat in de eerste tien rondes mensen moesten lossen. We reden de eerste tien rondes 29,3 gemiddeld. Na die tien rondes was de ploeg uit Amsterdam klaar en zag je ze de hele wedstrijd niet meer. Maar het tempo bleef er in. Niemand kon daardoor uit het peloton ontsnappen en dat er continu mensen moesten lossen.

Mitchel in het peloton

Ik moest helaas bij ronde acht lossen uit het peloton. Gelijk viel het een ronde later stil en kon ik terug komen maar twee rondes later moest ik weer lossen. Dit keer kon ik niet meer terug komen. De wedstrijd werd uiteindelijk een massa sprint.

Bart Hoolwerf won de eerste wedstrijd van de vierdaagse gevolg door Kevin Hoekstra en Thomas Geerdinck. Ik werd helaas 55ste op 150 meter achter het peloton.

Morgen staan we in Utrecht aan de start en hopen dat ik het beter doe dan in Leeuwarden. Roy staat gelukkig ook weer aan de start.

 

terug naar het overzicht