Wedstrijdverslag, KPN Vierdaagse 2, 16 dec. 2016, te Utrecht

18-12-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Vierdaagse 2, 16 dec. 2016, te Utrecht, door Roy

Vandaag is de tweede dag van de vierdaagse, deze dag werd verreden in Utrecht.

Door de vele ongelukken die rond Utrecht gebeurd waren, was het voor sommige moeilijk om de ijsbaan te bereiken, en kwamen daardoor pas vlak voor de start van de wedstrijd binnen Ook Marjo en Henk hadden afgezegd voor deze avond, mede door de 1 ½ uur vertraging en daardoor niet op tijd aanwezig konden zijn. Helaas was Maarten door ziekte afwezig. Mitchel en ik stonden stonden samen met 72 andere rijders aan de start van de tweede wedstrijd die over 70 rondjes verreden zouden worden.

Het was weer een erg snelle wedstrijd met rondjes van 32.4 gemiddeld. Helaas moest ik de strijd opgeven na 17 rondjes.
Mitchel zat goed bij het peloton waaruit uiteindelijk nog zes man wisten te ontsnappen, waaronder de leider van het klassement Bart Hoolwerf. Dit groepje bleef weg en pakte een rondje op het peloton waardoor het peloton dat ondertussen al flink was uitgedund door de hoge snelheid moest afsprinten op ronden zes voor het einde.
Mitchel wist uiteindelijk in het peloton te finishen op plek 48. De overige zes die het rondje gepakt hadden keken veel naar elkaar in de laatste zes ronden. Uiteindelijk wist Bart Hoolwerf zijn tweede overwinning te pakken in de vierdaagse en daardoor zijn leiderspak veiliger wist te stellen.

Morgen word er gereden in Breda om 18:00.

terug naar het overzicht