Wedstrijdverslag, KPN Vierdaagse 3, 17 dec. 2016, Breda

19-12-2016

Wedstrijdverslag, KPN Vierdaagse 3, 17 dec. 2016, Breda, door Mitchel

Zaterdag was alweer de derde marathon van de vierdaagse nu in Breda. We staan met 62 rijders aan de start en ook dit keer rijden we 70 ronden.  Na 2 dagen niet goed te hebben gereden hoop ik vandaag eindelijk punten te rijden. Roy start helaas niet meer in de vierdaagse.

De benen voelen nog redelijk na twee zware dagen koers. Maar ik ben vast niet de enige en dat is te merken want de wedstrijd start iets rustiger. Maar nog steeds ligt het tempo hoog. De mensen die in de aanval gingen kregen iets meer ruimte om weg te rijden, maar ze werden ook iedere keer weer teruggepakt daardoor bleef het tempo hoog.

Maar doordat iedereen de dagen daarvoor ook had gereden vielen er veel af. Dit keer waren er ook meer val partijen dan anders. Het was een rommelig wedstrijd en je moest er voor zorgen dat je goed van voren zat. Dat lukte mij niet altijd en dat kosten mee veel energie. Maar gelukkig kon ik bij blijven. Ik probeerde nog in de laatste paar rondes naar voren te rijden maar dat lukte niet, omdat ik bijna in de bocht viel. Gelukkig kon ik nog een paar rijders inhalen om bij het peloton te blijven voor de sprint.

Mitchel kan zich goed handhaven in het peloton.

De massasprint werd gewonnen door Bart Hoolwerf die zijn derde zege achter elkaar boekte op de vierdaagse. Kars Jansman werd tweede en Kevin Hoekstra werd derde. Bij mij ging de eind sprint niet echt lekker maar werd uiteindelijk 38ste. Toch weer een paar puntjes voor het ranking klassement. Maar ben nog niet tevreden.

Zondag staat alweer de laatste wedstrijd van de vierdaagse op het programma in Alkmaar. Ik voel me nog goed. Dus ik hoop dat de eindsprint dan wel goed gaat en dat ik nog een paar punten voor het klassement kan pakken. We rijden dan in plaats van 70 rondes er 100.

terug naar het overzicht