Wedstrijdverslag, Marathon Flevonice, 13 jan. 2016, te Biddinghuizen

17-01-2016

Wedstrijdverslag, Marathon wedstrijd, 13 januari 2016, Biddinghuizen, door Mitchel

Voor het eerst dit seizoen moesten we naar Biddinghuizen. Helaas konden Maarten vanwege ziekte en Roy vanwege pijn in de rug niet komen. Dus ik stond van onze ploeg alleen aan de start. Dit is voor mij de eerste keer dat ik op Biddinghuizen rij en in het donker dus het belooft een lastige wedstrijd te worden.

We starten die avond als tweede en het was al donker en door de slechte verlichting nauwelijks iets te zien. Maar in het begin dacht ik eerst rustig mee te rijden om de baan te leren kennen en de rechter bochten goed door te kunnen komen. Maar helaas we gingen gelijk vol van start en er kwamen continu uitlooppogingen vanuit het peloton. Maar iedereen kon het tempo toch aan want van de 42 gestarte rijders finishten er 40.

Mitchel pakt zijn plek in het peloton.

 

Doordat de baan erg smal en onverlicht is, was het erg moeilijk om in te halen en daardoor bleef ik bijna de hele wedstrijd achterin hangen. Maar in de laatste paar rondes kom ik nog een paar plekken naar voren, maar in de laatste bocht naar rechts verloor ik weer een aantal plekken en moest ik bijna weer achter aan beginnen. Maar toch kon ik nog naar een 30e  plaats sprinten.

De wedstrijd werd gewonnen door Bart Hoolwerf en vlak daar achter zaten Christiaan Hoekstra en Erben Wennemars.

De volgende wedstrijd is in Heereveen en ik hoop weer zo te rijden als op Biddinghuizen. In Heereveen staan we weer met de hele ploeg aan de start en hopen daar een goede uitslag te gaan rijden

 

terug naar het overzicht