Wedstrijdverslag NK Junioren A, 21 feb. 2015, te Breda

22-02-2015

Wedstrijdverslag Nederlands kampioenschap Junioren A, Breda  21-2-2015, door Mitchel.

Na twee weken geen marathons te hebben gereden had ik zaterdag er opeens twee. Want ze hadden gelukkig het tijd schema aan gepast bij het NK in plaats van als laatste mocht ik als eerste. Dus eerst mocht ik aan de start verschijnen bij het Nederlands kampioenschap junioren A en daarna de cup wedstrijd in Deventer. Dat beloofde een zware dag te worden.

Rond een uur of 1 stond ik dus aan de start van het NK Jun A voor 35 rondes de eerste 5 rondes gebeurde er eigenlijk niks maar na daarna kwamen de eerste echte aanvallen maar die hielden geen stand.
Bij ronde 10 zette ik de aanval in met een paar andere jongens en al snel hadden we 20 meter voorsprong maar zodra ik van kop af kwam namen ze niet over of gingen ze overeind. Maar daardoor werden we al snel terug gepakt en op dat moment redenen er 4 rijders weg uit het peloton. Uit -eindelijk bleven daar 3 van over omdat een daarvan viel. Die hadden binnen de kortste keren 200 meter voorsprong omdat niemand wilde rijden. Dat ging zo de hele wedstrijd door want iedereen wou een eindsprint en als er een B rijder weg reed vertikte men het om over te nemen.
De kopgroep had met nog 10 rondes te rijden een rondje gepakt en daardoor moesten wij afsprinten op ronde 5.  En met nog 2 rondes te rijden voor het peloton probeerde ik weer weg te rijden maar toen ik weer van kop af kwam stopte de aanval. En met nog een ronde te gaan ging ik als eerste de laatste ronde in maar werd door het halve peloton weer ingehaald en werd 14de.

De winnaar van onze wedstrijd was Simon Borsen die solo over de finish kwam omdat de andere twee het tempo niet konden volgen. Na de wedstrijd stapte ik gelijk weer in de auto om de wedstrijd in Deventer te rijden en hopen dat ik van deze wedstrijd weinig last van zou hebben.

 

terug naar het overzicht