Wedstrijdverslag NK Neo - Senioren, 1 januari 2019, te Groningen

05-01-2019

Wedstrijdverslag NK Neo - Senioren, 1 januari 2019, te Groningen, door Tom

Op dinsdag 1 januari was het weer zo ver, dan wordt eens in het jaar het NK Neo-Senioren Marathon schaatsen gereden. Bij de Neo-senioren mochten Tom en Mitchel van start gaan. In het hoge Groningen klonk om 14:00 het startschot voor 100 ronden om de Nationale Titel.
De spanning was hoog. En voor de vele nog niet uitgeslapen rijders was naast het startschot de eerste paar ronden een flikker schudding tot wakker worden. Zo werd de wedstijd begonnen met wat flinke snelle ronden. Tijdens de wedstrijd waren er wel vaker hele snelle ronden. Dit zorgde er voor dat er niemand makkelijk weg kon komen.

Aangezien dit snel weer dicht gereden werd door het grote aanbod aan snelle rijders die aanwezig waren op deze nieuwjaarsdag. Na verschillende pogingen tot ontsnappen was het al snel duidelijk dat het een eindsprint ging worden. Dit werd het uit eindelijk ook. De finale was snel en rommelig, het ijs nog goed de hal nog koud.

De laatste ronden in. Positie is het belangrijkste voor zulke finishes. Bij een goede positie ook de beste kans op een goede klassering. Zo wist ook Tom het voor elkaar te krijgen na een wedstrijd zuinig gereden te hebben, de laatste ronde in te gaan met een goede positie. Hij kwam als 10de over de streep, maar door een diskwalificatie van een andere rijder finishte Tom met een 9de positie. Dit is dan ook zijn beste klassering dit seizoen en van alle andere gereden NK’s bij de Neo-senioren. Mitchel die in de wedstijd hard gestreden heeft en een aantal pogingen gedaan had om samen met anderen rond te komen, had het wat minder ruim in de sprint en wist zich toch nog naar een hele nette 21ste positie te rijden.

terug naar het overzicht