Wedstrijdverslag, Natuurijs Marathon, 17 januari 2013, te Arnhem

18-01-2013

Wedstrijdverslag, natuurijs Marathon, 17 januari 2012, te Arnhem

Voor de 1e divisie rijders was een marathon georganiseerd op het Sportpark 't Cranevelt in Arnhem. 2 rijders uit onze ploeg wilden er rijden, dus gingen we vol goede moed op tijd weg. Na wat oponthoud door een file, kwamen we ruim op tijd aan. Eerst maar even kijken naar de Masters.

Om 20.00 u mochten de 51 rijders uit de 1e divisie starten. Intussen zat de sfeer er goed in mede dankzij het dweilorkest langs de kant. Frank en Sjors ( ondanks zijn verkoudheid) hadden er beide zin in. De eerste paar ronde was het rustig om het ijs te verkennen. Je weet maar nooit met het natuurijs hoe het erbij ligt. Beide hebben zich goed van voren laten zien.
Daarna was het gedaan met de rust en werd het een leuke wedstrijd met veel aanvallen, maar ook veel uitvallers. Het ijs bleek na verloop van tijd toch niet zo best met verschillende zeer slechte plekken. Waar volgens een paar rijders je op het beton reed en de vonken eraf sprongen.

Sjors in de aanval.

Ook Frank en Sjors hadden erg veel last van botte schaatsen, maar wisten zich sterk stand te houden en mee te springen met verschillende kopgroepen.

Als je dacht dat een groep die een halve ronde op het peloton gepakt had en een rondje voorsprong zou pakken, dan was er wel een op de kop van het peloton die de turbo erop zette en de aanvallers terug pakte.
Maar tegen het einde van de wedstrijd, toen de groep al gehalveerd was, lukte het Tom Schuit toch om een gat te slaan met nog een andere rijder. Zij streden voor de winst, die Tom won. Slechts 26 rijders haalden de finish, na een zware wedstrijd waarin het ook nog licht begon te sneeuwen.

Sjors werd 13e en Frank 20e , ondanks hun botte schaatsen. Dat bleek achteraf de boosdoener voor het grote aantal uitvallers.

Een woord van dank aan de organisatie die de wedstrijd voor de rijders uit de 1e divisie mogelijk gemaakt hebben.

 

Zaterdag de finale op het kunstijs in Amsterdam.

terug naar het overzicht