Wedstrijdverslag, ONK, 26 jan. 2019, Weissensee

27-01-2019

Wedstrijdverslag, ONK, 26 jan. 2019, Weissensee, door Tom

ONK Heren,

Op 26-01-2019 werd er vroeg in de ochtend van start gegaan over een barre tocht van 150 km, de Heren gingen van start in de koude -13 op de vroegen ochtend. Zo klonk op de Weissensee om 8 uur het startschot en de tweede wedstrijd was begonnen.
Het parkoer van 10 km lag er mooi bij. En het ijs was hard en de mist hing nog laag. Na een kort herstel van de zware wedstrijd van 2 dagen ervoor waren de benen nog aardig zwaar. Zo begon de wedstrijd ook met een aanval en zat de snelheid er goed in. Zo merkte ook Tom dit, die helaas in de 3e de ronde wederom viel op zijn heup, en vervolgens het peloton niet meer bij kon halen. Dit reed op het moment dan ook in een lange sliert met een lengte van circa 500 m. Zo eindigde Tom zijn wedstijd al snel. En heeft hij maar 4 ronden kunnen rijden.

Tom zit nog redelijk in het peloton.

Ook ging het minder met de rug van Mitchel, dit koste hem ook zijn race en met uitzicht op nog 2 wedstrijden op de Weissensee verliet hij de koers met nog 10 ronden op het bord.
Jerrie had een betere wedstijd dan de 2 dagen ervoor. Zo reed hij 80 km en was zeker niet ontevreden.

De echte ster van Marino tijdens het ONK was Maarten. Die reed de hele koers goed mee. En voelde zich goed. Tot hij helaas hard op zijn knieën ten val kwam bij het ingaan van de 130 km. En moest hierdoor helaas ook de race vroegtijdig afsluiten.

De wedstrijd werd gewonnen door Mart Bruggink (Bouwselect). Vlak hierachter was het Willen Hoolwerf (AB vakwerk) en met op de 3e plaats Sjoerd den Hartog (Okay fashion & jeans), maar deze werd op de finish nog geklopt door de B rijder Ronald Haasjes die een super wedstrijd reed.

Voor de Marino mannen was het een wedstrijd om snel te vergeten. En snel door naar de 60 km wedstrijd van maandag, en de 200km van woensdag.

terug naar het overzicht