Wedstrijdverslag ONK, 28 januari 2015, Weissensee,

04-02-2015

Wedstrijdverslag 2 ONK, 28 januari 2015, Weissensee, door Mitchel

Zondag was de dag na de AKM wedstrijd daardoor gingen we een lekker stukje uitfietsen een uurtje lekker de benen lostrappen want die deden nog behoorlijk zeer na de wedstrijd van de dag er voor. Maar dat was nog een hele uitdaging want we kwamen uit op een kleine skipiste. Daar moesten we heel voorzichtig van af om niet onder uit te gaan, Thijs lukte dat beter dan bij mij want ik lag 2 keer sneeuw te happen. Gelijk na het fietsen had Marjo geregeld dat ik bij een A-divisie ploeg gemasseerd kon worden voor mijn rug want die deed nog behoorlijk zeer.

Maandags ging ik schaatsen en Thijs ging een lekker stukje fietsen hij moest er voor zorgen dat hij aan de zonnige  kant van de berg bleef want dan had hij minder kans dat de MTB wegen niet zo ijzig waren. Het schaatsen bij mij viel een beetje tegen ik voelde mijn rug nog behoorlijk wel een stuk minder dan gisteren. Het masseren had wel geholpen maar tocht moest ik al na een ronde van het ijs om het niet te erg te laten worden. Om 13.00 u zijn we met de stoeltjeslift naar de Naggl Alm gegaan. Het was zonnig weer met een strakblauwe lucht, Marjo had aangegeven dat dit de beste tijd was om naar boven te gaan en van het wijde uitzicht te genieten. Daar hebben Thijs en ik wat gedronken en Apfelstrudel gegeten, Marjo en Henk Kaiserschmarn. Beide een typisch Oostenrijkse specialiteit.

Op de Naggler Alm aan de koffie met gebak, lekker in de zon.

Dinsdag gingen we ons voorbereiden op de wedstrijd van morgen. Ik ging een rondje schaatsen het ijs een beetje verkennen en kijken hoe mijn rug aanvoelde voor morgen of ik er nog last van had en Thijs ging weer een rondje fietsen. S ’avonds hadden we onze schaatsen geslepen en onze tasjes die we tijdens de wedstrijd krijgen aangereikt klaar gemaakt. We zijn klaar voor de wedstrijd morgenmiddag.

Woensdag was de dag van het Open Nederlands Kampioenschap  (ONK) dat was voor ons de tweede wedstrijd op de Weisensee. Het weer was goed rond de 0 graden en maar een beetje wind. Het ijs was minder dan de vorige wedstrijd want er zaten veel scheuren in door de toertocht die er de dag daarvoor was. De wedstrijd ging van start om half 12 nadat de dames waren gefinisht. Die wedstrijd werd gewonnen door Mariska Huisman. De wedstrijd begon de eerste paar kilometer rustig met een paar uitloop pogingen maar daar reageerde het peloton niet op tot we ongeveer 5 kilometer hadden gereden toen kwam de versnelling in het peloton. Op dat moment zat ik vrij achter in het peloton en reed ik in een scheur en daardoor kwam ik ten val waardoor ik op een vrij grote achterstand van het peloton alleen kwam te zitten. We zaten toen nog op een stuk met voor de wind en daardoor reed ik nog iets van mijn achterstand terug maar toen ik op een stuk tegenwind in kwam te zitten liep het peloton dubbel zo snel uit. Intussen reed ik met een andere rijder het rondje uit en stopte. Want ik had last van mijn heup gekregen door de val en mijn rug ging ook weer opspelen.

               

Mitchel aan de start bij het ONK                                                                   Mitchel eenzaam onderweg.

Ondertussen kreeg Thijs het ook moeilijker dat kwam omdat het peloton echt hard reed en moest in het tweede rondje het peloton laten gaan. Dat kwam vanwege zijn blessure, opgelopen bij de wedstrijd in Rotterdam in december, waardoor zijn conditie nog niet op het juiste niveau en ook omdat het ijs een stuk minder was dan de eerste wedstrijd waardoor je veel meer last kreeg van de scheuren die in het ijs zitten en dat zijn wij nog niet echt gewend. Na 20 kilometer stapte Thijs jammer genoeg uit de wedstrijd. Wij zijn over deze wedstrijd helemaal niet tevreden hoe het gegaan is, maar het is ons eerste jaar dus dit moeten we zien als een leer moment. De wedstrijd werd uit eindelijk gewonnen door Gary Hekman die nog op het laatst van de sprint langs Fabio Francolini en Arjan Stroetinga kwam.

terug naar het overzicht