Wedstrijdverslag, ONK, 30 januari 2013, Weissensee

30-01-2013

Wedstrijdverslag, ONK, 30 januari 2013, Weissensee, door Frank.

Op maandag 30 januari stond het ONK op de Weissensee op het programma. De start van deze wedstrijd was vervroegd naar half 11 i.v.m met de voorspelde hoge temperaturen deze dag. Bij de start lag de temperatuur al iets boven het vriespunt en liep gedurende de wedstrijd nog iets op naar een graad of 5, wat het ijs ook wat zachter maakte en dus zwaarder.

De wedstrijd begon gelijk met een hoog tempo en dat zorgde vanaf ronde 1 al voor afvallers. Frank had vanaf het begin al last van zijn onderbeen blessure en moest er hierdoor ook al gauw af en noodzaakte hem helaas tot opgave. Ook Michiel moest door het hoge tempo in het begin in ronde 2 lossen, maar kon met twee andere rijders nog knap 5 ronden doorrijden en moest in ronde 8 opgeven.
Sjors reed net als in het AKM van maandag een sterke wedstrijd en was erg veel van voren te zien en kon goed stand houden in het peloton.


Zo komt Sjors na een pirouette op het ijs, om zonder te vallen weer verder te schaatsen. (foto A.v.d.Kieft ) 

In de laatste rondes van de wedstrijd ging het tempo goed de hoogte in en werd er veel doorgetrokken waardoor de achterdeur in het peloton wagenwijd openstond. Sjors kon zich goed weren, maar doordat er een rijder een gat liet vallen een paar plaatsen voor hem, verloor hij in de laatste kilometers de aansluiting met het peloton.

Sjors werd uiteindelijk 46st, wat een heel knappe prestatie is, menig A-rijder hield hij achter zich.

 

Zaterdag de alternatieve Elfstedentocht!

terug naar het overzicht