Wedstrijdverslag, ONK Weissensee, 27 jan.2018, Maarten en Jerrie

27-01-2018

Wedstrijdverslag, ONK Weissensee, 27 jan. 2018, door Maarten en Jerrie

Het ONK betekende de eerste belangrijke wedstrijd van de drie wedstrijden op de Weissensee. Mitchel en ik waren al goed geacclimatiseerd omdat wij al drie dagen in Techendorf hadden vertoefd. Jerrie en Björn hadden respectievelijk één en nul dagen de tijd om te wennen aan Oostenrijk. Met verschillende ambities stonden we aan de start. Iedereen wilde in ieder geval, zo lang mogelijk bij het peloton blijven.

Met temperaturen boven de nul was het vooruitzicht niet goed, een voorteken voor een zware wedstrijd. Dit kon Björn het snelst van ons merken. Hij moest na anderhalve ronde (15 km) het peloton laten gaan. Daarna heeft hij het rondje in zijn eigen tempo uitgereden en is hij toen uitgestapt. Het ging Jerrie een stukje beter af, hij wist tot 30 km bij het peloton te blijven en zo enige wedstrijdervaring op te doen. Kort reed hij daarna met een groepje van zijn eigen snelheid. Daarna werd het een eenzame strijd voor onze jonge strijder. Hij wist vijftig km op eigen houtje te voltooien en stapte toen uit. Een knappe prestatie.

    

Jerrie en Maarten tijdens het ONK 27 januari 2018 op de Weissensee

 

Mitchel ging ondertussen lekker door. Hij wist zich keurig netjes te handhaven in het peloton, maar op een gegeven moment was Mitchel slachtoffer van het slechte ijs. Hij moest na 60 km samen met enkele andere rijders lossen uit het peloton. Moedig reed hij door, zijn tasjes aanpakkend. Hij ging niet roemloos ten onder. Mitchel verrichte beulswerk in zijn groepje en mocht helaas niet meer starten aan het laatste rondje, waardoor hij geklasseerd werd na 90 km als 67ste. Een puike prestatie.

Met nog één troef in het veld was het aan mij om de winst voor Marino binnen te halen. Dit lukte helaas niet. In de laatste bocht schoot de kramp er in en moest ik het peloton laten gaan, maar met een 34ste plaats (9de B-rijder) kijk ik tevreden terug.

Voor Björn gaf zijn prestatie niet voldoende voldoening, daarom koos hij ervoor om de dag erna te starten in het Open Oostenrijks Kampioenschap. Omdat het om een open kampioenschap ging mocht iedereen meedoen waardoor het eigenlijk een soort van wereldkampioenschap was. Hierdoor mag Björn zich eigenlijk 17de van de wereld noemen.

De rest van de week zal in het teken staan van de ploegenachtervolging, de AEW en het AKM. De weersvoorspellingen beloven niet veel goeds, maar dat is onvoorspelbaar hier.

Toch zullen wij het beste ervan proberen te maken.

Maarten en Jerrie

terug naar het overzicht