Wedstrijdverslag, OOK Weissensee, 28 jan. 2018, door Björn

28-01-2018

Wedstrijdverslag, OOK Weissensee, 28 jan. 2018, door Björn

Op zondag stond het Open Oosterijks Kampioenschap op het programma.  Deze wedstrijd stond een dag na het ONK op de planning en was niet een door de KNSB georganiseerde wedstrijd. Hierdoor konden de mannen van Marino zelf bepalen of zij hier aan wilde deelnemen. Uiteindelijk besloot alleen Björn deze wedstrijd te gaan rijden. De overige rijders hadden een rustdag nodig na de heftige inspanning van de de dag daarvoor.

De wedstrijd begon om 10:00uur in de ochtend met een strak blauwe lucht. Na twee kleine loze rondjes achter Mariska Huisman aan ging de wedstrijd officieel van start. Vanaf het begin van de wedstrijd, die over 40km ging, werd er hard gereden. De eerste ronde ging in een snelheid van boven de 38 km/u. Ik kon deze snelheid goed bijhouden, na een teleurstellend debuut op het ONK.

  

Björn samen met C-rijder Igor Baars in aktie tijdens het Open Oostenrijks Kampioenschap, 28 januari 2018 op de Weissensee

In de tweede ronde ontsnapte een groep van 11 rijders. Helaas kon ik niet meer de oversteek maken naar deze groep. Gelukkig bleef ik in de tweede groep rijden met een stuk of 10 man, waarin de rijders leuk samenwerkte. Het tempo viel daardoor niet al te veel terug en werd er een leuke wedstrijd van gemaakt.

In het begin van de derde ronde had ik het even zwaar, maar dankzij de voeding van ActionCare kon ik het nodige tot mij nemen om weer de voldoende energie te krijgen voor de laatste rondes. In de derde en vierde ronde werd er door de mannen in de tweede groep gedisciplineerd doorgereden waardoor de achterstand op de kopgroep niet al te groot werd. Helaas kon de kopgroep niet meer worden ingehaald. Een kilometer voor het eind probeerde ik nog weg te rijden uit de groep. Helaas was de actie iets te vroeg waardoor er nog een aantal rijders overheen kwam. Met een 17e plaats tijdens deze wedstrijd heb ik weer genoeg vertrouwen op kunnen doen voor de Alternatieve Elfstedentocht komende woensdag.

 

terug naar het overzicht