Wedstrijdverslag, Trachitol Trophy 2, Utrecht 22-11-2019,

23-11-2019

Wedstrijdverslag, Trachitol Trophy 2, Utrecht 22-11-2019, door Mitchel

Na twee rondes te hebben gereden van de wedstrijd was daar al meteen de eerste aanval. Door Immerzeel, in zijn eentje hij kreeg 150 meter, maar dat duurde maar tien ronden.Toen we hem terug pakten stopte hij ook direct. Maar het was wel een voorbode hoe de wedstrijd ging lopen. Continu aanvallen waardoor het peloton steeds op een lint getrokken werd.
Daardoor kon je slecht naar voren komen. Dus ik heb daardoor bijna de hele wedstrijd in het midden of achter in gezeten. Maarten en Johan zaten wel goed van voor en reden ook flink in de aanval maar niemand kwam eigenlijk echt weg. De gaten werden steeds klein gehouden door de ploegen die voor het sprintklassement gingen. Jerry moest jammer genoeg bij ronden 47 opgeven, omdat het een behoorlijk zware koers was. 

Na de laatste tussen sprint ging iedereen zich klaar maken voor de eindsprint. Ik kwam zelf niet naar voren en de laatste 200 meter zelfs erg gehinderd/ opgehouden. Ik werd helaas 32ste. Johan en Maarten reden een redelijke sprint en streden om de eer van de beste Marino rijden. Johan won die strijd en werd 20ste en Maarten 21ste.

De wedstrijd werd gewonnen door Ruud Slagter die pakte zijn tweede overwinning van de vierdaagse. Gevolgd door Chiel Smit en Tom den Heijer.

Voor het pillenpak staat Cas van Trierum nog aan de leiding met twee punten voor op Kees Heemskerk en drie op Yves Vergeer.

Voor de volgende dag staat Hoorn op het programma. De wedstrijd daar gaat over 100 rondes. Hopen dat we alle vier nog een stapje kunnen maken en dat we goed kunnen herstellen van de wedstrijd van vandaag.


 

terug naar het overzicht