Wedstrijdverslag, Trachitol Trophy 4, 24 nov. 2019, te Groningen,

25-11-2019

Wedstrijdverslag, Trachitol Trophy 4, 24 nov. 2019, te Groningen, door Maarten

De laatste wedstrijd van de Trachitol Trophy werd gehouden in Groningen. Om niet op de dag zelf dit hele eind te hoeven rijden had Johan een overnachting bij zijn zus in de buurt van Leeuwarden voor ons vieren geregeld. Op deze manier konden we ook mooi met z'n allen naar de finalewedstrijd toeleven. Voor ons waren de klassementen niet interessant omdat wij op grote achterstand stonden, maar we konden onze koers wel aanpassen aan de rijders die hier wel goed in stonden.

Zo verwachtten wij dat een aantal rijders zeker geen ronde voorsprong zouden gaan pakken omdat zij goed in het klassement stonden. Onze verwachting was verder dat er na drie opeenvolgende wedstrijden zeker een groepje rond zou gaan en dat sommige rijders misschien wel twee rondjes zouden pakken.
Niets bleek minder waar, Johan Bakker en ik probeerde om beurten mee te springen, maar geen enkele groep werd echt serieus. Mitchel die met zijn rug sukkelde en Jerrie die groeide in de vierdaagse waren nog niet bij machte om mee te springen, maar als zij dit wel hadden gekund was het verloren energie geweest.

Niets kwam weg doordat onder andere de ploeg van klassementsleider Ruud Slagter weinig ruimte gaf aan vluchters. Johan had goede benen maar wist ondanks verwoede pogingen deze niet te verzilveren. Mitchel hield zich tijdens de wedstrijd veelal op in het midden van het peloton. Jerrie was zeker in het tweede gedeelte vooral in de staart van het peloton te vinden.

Uiteindelijk werd het tempo in de finale flink opgevoerd en reden er enkele rijders weg. Onder andere Thijs-Willem van der Vegt en Lars Woelders wisten tot Cas van Trierum en Douwe Boonstra te komen, en stootten meteen door. Het op hol geslagen peloton kwam te laat om de drie eerstgenoemde leiders terug te pakken.

Uiteindelijk ging Lars Woelders er met de winst vandoor voor Thijs-Willem van der Vegt en Cas van Trierum. Het klassement werd gewonnen door Ruud Slagter die de eerste twee wedstrijden wist te winnen voor Remon Vos en Chiel Smit. Kees Heemskerk wist beslag te leggen op het tussensprintklassement.

Volgende week hebben we een weekje rust, wat ik goed kan gebruiken na zo'n intensieve periode en die week erop mogen we weer los in Alkmaar. 

terug naar het overzicht