Wedstrijdverslag, Trachitol vierdaagse dag 1, 22 nov.2018 te Breda

23-11-2018

Wedstrijdverslag, Trachitol vierdaagse dag 1, Breda, 22 nov.2018, door Maarten

Vandaag was de eerste wedstrijd van de Trachitol vierdaagse. Hiervoor moesten we naar Breda afreizen. Rekeninghoudend met de files was iedereen uiteindelijk ruim op tijd voor de start, die uiteindelijk nog een kwartier werd uitgesteld door de afwezigheid van een arts.
Ikzelf was blij weer mee te kunnen doen nadat ik een kleine twee weken ziek was en er niet bij was in Haarlem. Mijn persoonlijke ambitie was dus ook gewoon uitrijden omdat ik nog niet helemaal hersteld was.

Onze verwachting van de wedstrijd was dat het een snelle wedstrijd zou worden die zou eindigen in een massasprint. Die kwam uit. Geen enkele ontsnapping kreeg meer dan 100 meter en was gedoemd te mislukken.
Ook een gevaarlijke groep in de finale wist niet weg te blijven. De tussensprints zorgden ook niet voor een afscheiding in het peloton. Met de Chinese rijders erbij stormde bijna het volledige peloton op de finish af.

Mitchel zat netjes voorin en wist uiteindelijk 15de te worden. Tom had naar eigen zeggen geen goede dag, het liep niet lekker bij hem, uiteindelijk eindigde hij als 26ste. Jerrie slaagde er wederom in om de wedstrijd uit te rijden, dat gaat de goede kant op.

Maarten in het peloton.

 

Ik gleed de hele wedstrijd rustig mee en kwam op het einde een beetje tekort. Ik hoop de komende dagen nog iets beter hersteld te zijn van mijn ziek zijn en weer goede uitslagen te kunnen rijden. 

De wedstrijd werd gewonnen door Ruud Slagter voor Daan Gelling en Casper de Gier. De tussensprinttrui zal morgen om de schouders zitten van Casper de Gier.


Op naar de komende dagen!

terug naar het overzicht