Wedstrijdverslag, Trachitol vierdaagse dag 2, 23 nov.2018, te Utrecht

25-11-2018

Wedstrijdverslag, Trachitol vierdaagse dag 2, Utrecht, 23 nov.2018, door Jerrie

Na gister in Breda 60 rondes te hebben gekoerst stonden er vanavond 80 rondes in Utrecht op het menu. Gister hebben we na de koers goed lost gewerkt, om vanavond weer zo fris mogelijk te zijn. Helaas konden Marjo en Henk er niet bij zijn, maar Björn vervulde de rol van ploegleider ook uitstekend, dank daarvoor!

Vanavond waren wij als laatste aan de beurt, wat betekende dat er al wat gaten in het ijs waren getrapt door de 2 pelotons voor ons. Met name aan het eind van de laatste bocht zat een flinke scheur in het ijs waardoor meerdere jongens glijdend door over het laatste rechte stuk gingen. Gelukkig bleven wij allemaal staan.

De wedstrijd bij de beloften zat behoorlijk op slot deze avond en weinig groepen kregen de ruimte van het peloton. Wij konden ons goed handhaven in het peloton en waren in het midden of voorin te vinden. Doordat er geen enkel groepje weg kwam konden we ons op gaan maken voor de sprint.

Hierbij moest Jerrie het peloton 5 ronden voor het eind laten gaan, hij kwam als 63ste over de streep en reed de wedstrijd weer uit. Maarten reed Mitchel nog naar voren, maar vervolgens werd Mitchel opgehouden door enkele Chinezen waardoor hij kostbare plekken verloor. In de sprint zaten Mitchel, Tom en Maarten bij elkaar in de buurt en zij finishte respectievelijke op de plekken 21, 22 en 28.

Nu weer herstellen en op naar de komende twee wedstrijden in Hoorn (100 ronden) en in Groningen (120 ronden).

terug naar het overzicht