Wedstrijdverslag, Trachitol vierdaagse dag 4, 25 nov. 2018 te Groningen

27-11-2018

Wedstrijdverslag, Trachitol vierdaagse dag 4, Groningen, 25 nov. 2018, door Tom

De laatste dag van de Trachitol Trophy, ditmaal mochten de mannen van start gaan in het koude Groningen in het sportcentrum Karidingen. Over een koers van 120 ronden. De mannen waren dan ook 1uur en 5 minuten bezig geweest met een gemiddelde van 32.5sec., dit in een flinke snelheid namelijk 44.3 km/h gemiddeld.

Bij Marino gingen we helaas van start zonder Maarten, die na zijn griep van vorige week nog niet helemaal fit genoeg was om de 4 dagen vol te houden. Vooral met het idee dat er nog een heel seizoen voor hem ligt. Eerst even weer volledig fit worden!

De koers werd op hoge snelheid gehouden, zo was het ook moeilijk voor de kopgroep om een ronde te pakken, na meerdere pogingen was het uiteindelijk wel een 11-tal gelukt, die allemaal al hoog in het tussenschema en het klassement stonden. Deze mannen waren sterk genoeg om uiteindelijk rond te komen. Dit hield in dat voor het peloton de bel met het rondebord op 11 zou klinken voor de sprint.

Tom achter de nummer 1 in het klassement.

Deze pelotonsprint werd helaas niet bereikt door Jerry. Na de vorige 3 dagen de wedstrijden netjes uitgereden te hebben, lukte hem dit niet.
Mitchel en Tom haalden de eindsprint na veel afgezien te hebben wel en eindigden dan ook samen op een 31ste en 32ste.

De eindsprint van de kopgroep werd gewonnen door de chinees Shen, en als 2de eindigde Marc Middelkoop. Het was wegens het Trachitol Trophy klassement een bijzondere eindsprint. De top 3 van het klassement reed dan ook voor het klassement, en niet direct voor de dag uitslag. Zo was de winaar van de Trachitol Trophy Casper de Gier, die eindigde op een 8ste plek en Daan Gelling die 2 de werd, in het klassement eindigde dan ook een plekje achter Casper.

 

terug naar het overzicht